1. Mennyi, az egy átlagos szedő által óránként betakarítható vadon termő gyümölcs mennyisége?
a. 1 kg
b. 5 kg
c. 10,3 kg
2. Mit nevezünk félig gépesített betakarításnak?
a. napenergiával hajtjuk a betakarító gépeket
b. a gépek a szedést teszik ergonomikusabbá, könnyebbé
c. gépekkel szállítjuk el a betakarított növényanyagot
3. Hogyan takaríthatjuk be a csipkebogyó terméseit?
a.verőléces betakarítógéppel
b. szántóföldi kombájnnal
c. létrával ellátott szedőkocsival
4. Mikor lehet megkezdeni a mák gépi betakarítását?
a. viaszérett állapotban
b. amikor fehéren folyik a tejnedv
c. amikor a tok tejnedv tartalma a legmagasabb
d. amikor a tokok már szárazak
5. Melyik faj esetében nem takarítunk be virágokat?
a. borsmenta
b. levendula
c. körömvirág
d. kamilla
6. Ásó rendszerű gyökérbetakarítás során hogyan történik a gyökerek és a talaj részeinek elválasztása?
a. erős vízsugárral a gép tartályában
b. rázórosta segítségével
c. halomban szárítva és szeleltetve
Az "Angol és magyar nyelvű, digitális tananyagok fejlesztése a BCE kertészettudományi kar kertészmérnök és multiple degree hallgatói számára" pályázat a TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0028 pályázati projektek támogatásával készült.